Uşak Üniversitesi Arkeoloji

Arkeoloji Topluluğu tarafından düzenlenen Gordion Müzesi ve MM Tümülüsü ile Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne bilimsel gezi düzenlendi. Geziye Bölüm Başkanı Prof.Dr. Rainer M. Czichon, Doç. Dr. Birol Can, Yrd. Doç. Dr. Münteha Dinç ve Yrd. Doç. Dr. Mehmet Ali Yılmaz ile beraber 43 öğrenci katıldı. Gezi çerçevesinde önce Gordion Müzesi ve MM tümülüsü ziyaret edildi.

Ardından Ankara Anadolu Medeniyetleri Müzesi'ne gidildi. Burada Türkiye'nin farklı bölgelerinden ve farklı dönemlere ait eserler görüldü ve bilgiler alındı.

Müzeden sonra Ankara Kalesinin eteklerinde yer alan Antik Tiyatro, Hacı Bayram-ı Veli Camii ve yanındaki Augustus Tapınağı ile Caracalla Hamamı Doç. Dr. Birol Can'ın verdiği bilgilerle gezildi.

01 Mayıs 2017